Met maar liefst 23 spelers in het franse professionele competities kan wedden online tegen hun eigen club. De figuur komt uit een breder onderzoek van de Ligue de Football Professionnel (LFP) tot een totaal van 87 spelers die hebben gebroken franse wet door te wedden op wedstrijden bestraft door de LFP parijs hippiques paris ploegleiders et poker en ligne. De daders werden gevonden door crosschecking de bestanden van de online weddenschappen toezichthouders ARJEL en vervolgens te vergelijken met de namen en details van 1.600 voetballers schwalbe black jack 18 x 1.9.
LFP-voorzitter Frédéric Thiriez zei dat "het niet bekend of symbolische speler" zou worden onderzocht en dat er geen vermoeden van fraude of match - fixing. De 87-spelers worden onderzocht naar verluidt zijn inclusief 19 spelers uit de Ligue 1, 54 uit de Ligue 2 en 14 van de derde divisie schwalbe black jack 16x1 90.

Het gemiddelde bedrag gegokt werd op slechts 20 euro, hoewel 14 spelers wedden meer dan 500 euro schwalbe black jack 18 inch. Professionele voetballers zijn uitgesloten van het wedden op LFP wedstrijden sinds 1 februari 2012 en de wet is op grote schaal bekendgemaakt aan de betrokken spelers.