Echter, de Pistorius ad heeft geleid tot meer dan 5,200 klachten, het instellen van een nieuwe ASA record voor de publieke verontwaardiging. De ASA was ook geĆÆnteresseerd in de vraag of de advertentie "brengt de goede reputatie van reclame in het algemeen in geschil." De ASA zei het oordeel van de advertentie "kan ernstig afbreuk doet aan het grote publiek" in het potentiĆ«le gevaar voor de overtreding en "de goede reputatie van de reclame-industrie kan verder worden beschadigd door voortgezette publicatie van deze advertentie." Paddy Power is bekend om zijn brutale aanpak van de marketing en is geen onbekende in de run-ins met de ASA. GEEN TABAK-STIJL strenge aanpak van VERZENDING GOKKEN ADVERTENTIES Ondertussen is de Afdeling van Media, Cultuur en Sport, die toezicht houdt op het gokken is terug gelopen berichten in de media over het weekend suggereert gokken advertenties zou spoedig met tabak-stijl beperkingen in het verenigd koninkrijk planche a roulette buggyboard mini. De cijfers die vorig jaar door de media regulator Ofcom bleek dat het volume van het gokken advertenties is gestegen van 600% sinds beperkingen werden losgemaakt in 2007 planche a roulette compatibel pin adapter. De partij van de Arbeid heeft gezegd bookmaker advertenties tijdens sportevenementen zijn bekommerd om richtlijnen voor het blokkeren van advertenties voor gokken van luchten eerder dan 9 uur niet alle slots zijn alleen gedekt 5462 slots zijn beschikbaar. De ASA 's bereiken niet uit te breiden naar Paddy Power-Ierland-based website, maar de ASA heeft bevolen dat de ad 'blijven uit de circulatie in alle BRITSE media" tot snel gevolgd onderzoek heeft gesloten niet claimen casino winsten.

Een Paddy Power woordvoerder heeft verklaard dat de advertentie was een one-off getimed om samen te vallen met de Academy Awards telecast en de aanvang van Pistorius' trial belastingen. Cultuur staatssecretaris Maria Miller heeft besteld een review van het gokken advertenties op televisie, maar BRITSE media citeerde een bron zegt ministers waren bekeek een strenge aanpak vergelijkbaar met die opgelegd op de reclame voor tabaksproducten in 2002 niet genoeg afstemming slots dark souls. De advertentie aanbevolen de Zuid-Afrikaanse atleet gezicht op een Academy Award-beeldje en aangeboden tot vergoeding van alle inzetten op de uitspraak van Pistorius' moord met de slogan "geld terug als hij loopt." Pistorius wordt beschuldigd van het schieten zijn vriendin Reeva Steenkamp in zijn Pretoria huis op Valentijnsdag 2013.
De BRITSE Advertising Standards Authority (ASA) heeft besteld het onmiddellijke intrekking van de omstreden Paddy Power advertentie waarbij Paralympische gouden medaille en de verdachte moordenaar Oscar Pistorius.