Het litouwse Parlement heeft gestemd met een verbod op de promotie van en reclame voor gokken; op 20 Mei 105 stemmen veranderde het land de Wet op de Kansspelen. Door de wijziging van 1 juli wedkantoren in Litouwen zal niet worden toegestaan om te maken promotionele campagnes, verspreiden gokken chips of zelfs het aanbieden van geschenken, kortingen of andere aanbiedingen. De Regering heeft gezegd dat het verbod heeft aangenomen om te helpen bij de bestrijding van het probleem gokken in Litouwen. De beslissing komt er na een nationale enquête van het Gokken Toezichthoudende Autoriteit in November onthuld openbare meening was erg tegen het gokken reclame ph hoorn t slot cutter.

Uit 1,001 volwassenen ondervraagd, 76% vond het gokken reclame moet worden verminderd, 52% zei dat het zou moeten worden verboden en 22% zegt alleen loterij reclame moet verboden worden pgadmin fatale connectie slots zijn gereserveerd voor niet-replicatie superuser verbindingen. Litouwse Boeren en Groenen Unie lid, Aurelijus Veryga, wordt als volgt aangehaald: "Het is een type van de activiteit die kosten te veel voor sommige mensen in termen van gezondheid en niet alleen maar geld."Voor het verbod, de directeur van de Gaming Control Autoriteit, Virginijus Daukšys, vermeld dat de pandemie had ernstige gevolgen voor de gaming markt pgsi - welke score geeft aan dat het probleem gokken.

De Autoriteit ontving een aantal klachten over gok aanbieders die niet aan hun belofte van geen reclame tijdens de pandemie. Aanbieders van kansspelen in Litouwen werden geadviseerd om te stoppen met reclame tijdens de landelijke lockdown in April, maar veel genegeerd in de aanbeveling; in feite de Autoriteit zei gokken advertenties was toegenomen harry findlay gokken voor het leven. Vertegenwoordiger van de litouwse Nationale Gokken en Gaming Business Association, Manta ' s Zakarka, gewaarschuwd dat er een promotionele verbod zou afschrikken nieuwe exploitanten van het invoeren van de litouwse markt en zou een negatieve uitwerking hebben op de industrie.

Italië verboden gokken reclame van 1 januari 2019 – maar het land van de gaming markt is sindsdien gestegen, waardoor in de vraag van de effectiviteit van het beleid..