Het nieuwe btw-tarief, dat van toepassing is op alle vormen van gokken in Kenia vanaf 1 januari 2018, werd ondertekend in de wet in juni hoe werkt blackjack dealer werk.
Karauri heeft naar verluidt verpand aan een leidende rol in de sponsoring van de Oegandese sportorganisaties als het bedrijf vindt de herziene wettelijke regeling naar haar zin hoe werkt blackjack wedden werk. Voor wat het waard is, de bulk van de 22% die ondersteuning van het belastingplan waren dan 45 jaar, en op basis van hun oppositie vooral op morele gronden poker table top home depot. Een nieuwe enquête van Trends en Inzichten voor Afrika (TIFA) is gebleken dat 60% van de 822 de ondervraagde respondenten dacht dat de regering verkeerd was tot het opleggen van een 35% belasting op wedden op sport omzet – up van de 7,5% - tarief van sport weddenschappen, exploitanten moesten betalen, terwijl slechts 22% steunde de beslissing van de regering en de resterende 18% waren ambivalent. Dit voorjaar, de Oegandese Ministerie van Financiën voorgestelde wijziging van het gokken fiscale structuur te verminderen operators tarief van 35% naar 20%, terwijl de individuele gokkers zou betalen 15% belasting op de winsten gokken poker table top voor verkoop. Keniaanse Premier League CEO Jack Oguda zei dat het absoluut noodzakelijk was dat belanghebbenden "komen samen en spreken met één stem tegen de belasting" omdat "wij zijn degenen die profiteren van deze [sponsoring] geld." SportPesa heeft gemengde signalen ontvangen over de plannen als de belasting gaat door poker table top voor een ronde tafel. Karauri voorgesteld Oeganda verder "vereenvoudiging van de fiscale structuur, vooral op de roerende voorheffing en de belasting op de bruto-inkomsten. Echter, uit het onderzoek blijkt dat 69% van de respondenten waren niet op de hoogte van de veranderingen, hoewel meer dan twee keer zo veel mannen op de hoogte waren van de wet dan vrouwen wat is de beste manier om te winnen bij slots. Een meerderheid van de Kenianen willen dat hun regering te denken over de nieuwe 35% belasting op wedden op sport operators vanwege de vrees over wat de gevolgen van de belasting zal hebben op de lokale sportteams.
Het bedrijf in eerste instantie zei dat het zou sluit alle Keniaanse activiteiten, dan dat het zou zijn "de laatste gaming operator die ooit dicht in Kenia voor welke reden dan ook." Maar vorige week zag SportPesa CEO Ronald Karauri verder werpen twijfel op het engagement van de onderneming om Keniaanse sport-en eventueel aan de natie zelf, zeggende: "als ik zeg dat we hier zijn om te blijven, ik ben alleen maar positief denken." Karauri toegevoegd dat als de overheid de fiscale wandeling is niet teruggenomen, "wij zullen het niet overleven." OEGANDA WENKT Ondertussen SportPesa zet haar zoektocht naar geografisch diversificatie van de inkomsten. Ontvang het laatste casino nieuws van Calvin Ayre.